"Doamne, Iisuse Hristoase, Iţi mulţumesc că nu ai plecat de lângă mine până nu m-am hotărât să Te primesc şi eu şi să Te cuprind în inima mea pe veci!"(pr.Constantin Sarbu)

joi, 23 octombrie 2014

Apiterapia in bolile hepatice

Am ales sa postez pe blogul meu cateva sfaturi si leacuri manastiresti si batranesti pentru toti cei care vor sa se vindece sau sa previna bolile numai cu rugaciuni si  ingrediente din gradina si farmacia Domnului,dar mai ales pentru vremurile cand nu vom mai putea accesa serviciile medicale de sanatate - in urma refuzului cardului de sanatate si a actelor biometrice.
Mentionez ca preiau aceste articole de pe alte site- uri - si multumesc pe aceasta cale autorilor si initiatorilor acestor idei si totodata le cer cu umilinta iertare daca acest demers al meu i- a suparat in vre- un fel...
Insa,ceea ce ma indeamna sa fac acest lucru este tocmai iubirea de Dumnezeu si de aproape si de cei care aleg sa nu mai fie aproape.. dar stiu ca Mila Lui Hristos Dumnezeu este Mare.
Am omis si voi omite in postarile mele leacuri care contravin credintei ortodoxe- gen urinoterapia,meditatia si practicile yoghine ,orientale sau medicina ayurvedica...deoarece sunt incredintata
ca stiinta ,invatatura ,intelepciunea si credinta in Dumnezeu  a Sfintilor Parinti ,a monahilor si monahiilor,a mosilor nostri -este un Doctor cu o zestre de mare valoarea pentru cei care cauta sa o afle...Doamne ajuta!
Sursa :
http://babylenutautilepentrusanatate.blogspot.ro/2011/11/leacuri-rusesti.html

Dintre toate produsele apicole, de departe se detaseaza ca importanta polenul. In literatura medicala de specialitate este cel mai des citat remediu si nutrient apicol in bolile de ficat. Pe locul doi se situeaza laptisorul de matca (cu efect nutritiv, antiviral si de stimulare a unei regenerari normale a hepatocitelor). Pe locul trei este mierea, ca produs apicol cu aport energetic maxim, dar avand si efecte de tip depurativ (eliminare de toxine) si dupa unele studii recente, efect antiviral. Propolisul are efect antiviral cert, dar si rol protector al celulelor hepatice, prin marea lui concentratie in bioflavonoide.

Cum se administreaza produsele apicole?

In primul rand, respectand toate regulile de mai sus. Se pot lua separat, in special la inceputul tratamentului, pentru a verifica daca sunt bine tolerate, apoi este bine sa se ia combinat, pentru a obtine mai usor un efect sinergic (de exemplu, produsul “Hercules” - contine miere, polen si catina sau produsul “Apivitas forte” - contine miere, extract de polen, apilarnil). Se vor respecta dozele recomandate de producator. Pentru un adult, dozele recomandate sunt in general urmatoarele: - Miere proaspata (ideal poliflora): aproximativ 30-60 g/zi (interzisa diabeticilor insulino-dependenti; cu mare atentie, sub control medical, 5-10 g/zi la diabeticii insulino-independenti). - Polen (ideal proaspat recoltat, procurat de la apicultorul cel mai apropiat de domiciliul bolnavului, uscat la o temperatura de maxim 35?C): 30-60 g/zi. In absenta polenului recoltat prin metoda descrisa mai sus, se poate folosi si polenul existent pe piata, amestecat cu miere si apoi cu iaurt sau amestecat in suc proaspat de fructe si legume (lamai, portocale, morcovi, sfecla rosie, varza, cirese, fragi, mere, catina, struguri, banane). - Laptisor de matca (ideal cel proaspat, cu maxima putere antivirala si regeneratoare): 1-2 g/zi, obligatoriu sublingual. - Propolis in forma de extract uscat. Proposept (6-8 tablete/zi); propolis brut proaspat, direct de la apicultori (3-5 g/zi - se suge, apoi se mesteca inainte de inghitire); extract alcoolic (tinctura 30%) - 1 picatura la fiecare kilogram de greutate corporala. Copiii intre 6 si 12 ani pot lua jumatate din doza adultului, iar copiii intre 1 si 5 ani -aproximativ 1/4 din doza adultului. Este foarte bine ca toate produsele apicole (ca si remediile din plante) sa se tina cat mai mult timp sub limba inainte de inghitire. Aceasta metoda permite absorbtia anumitor substante, chiar daca in cantitate foarte mica, totusi extrem de utile pentru functionarea intregului organism, inclusiv a ficatului.