"Doamne, Iisuse Hristoase, Iţi mulţumesc că nu ai plecat de lângă mine până nu m-am hotărât să Te primesc şi eu şi să Te cuprind în inima mea pe veci!"(pr.Constantin Sarbu)

sâmbătă, 23 mai 2015

Cum sa supravietuiesti războiului




https://gerica1010.wordpress.com/2015/05/11/cum-sa-supravietuiesti-razboiului/

Nu știi exact ziua când poate veni un război in tara ta totusi un minim de pregatire trebuie sa existe. Se întâmplă în mod neașteptat: evenimente se petrec atât de repede si au impact negativ imediat și puternic asupra vietii tale, chiar dacă esti departe de epicentru. Războiul răstoarnă dramatic modul de viata obișnuit deoarece nu vă așteptați la asa ceva teribil si nu poti ghici amploarea unui dezastru iminent. Războiul inseamna decese, teroare, jaf, foamete, soldați, victime, și creșterea fricii.

Civili luați prin surprindere ar trebui să își părăsească locuințele în căutarea de loc sigur si ospitalier un adapost anti-bomba.
Cele mai multe dintre oameni aleg să-și abandoneze casele și să caute refugiu în părțile pașnice rămase ale statului sau a trece la țările vecine. Decizia este grea dar evident: protejarea propriei familii este un impuls corect, dar nu trebuie să se suprapună auto – instinctul de conservare. Datorită rachetelor ghidate, capacitățile distructive ale armelor convenționale au crescut drastic. Astfel, valoarea vieții umane a scăzut tragic.

Există mai multe sfaturi de la cei care au supraviețuit în zona de război pentru a vă oferi o perspectivă clară de cum să va comportati în timp de război:

1. Căutați și amintiți-vă locația la toate adaposturile anti-bomba în zona dumneavoastră, asigurați-vă că acestea sunt accesibile si au spațiu suficient pentru fiecare membru al familiei. Datorită subteranului adaposturile anti-bomba ofera umiditate intensă si permite să păstrați alimente conserve (o mulțime de apă, carne de vită, carne de porc, legume, fructe și), ceai, paste, faina, ulei, sare și zahăr fără frigider pentru timpul relativ lung. Pregătiți lanterne, chibrituri, și lumânări; Pature, pături, și o pernă; cratiță și oală pentru a găti pe foc și a fierbe; obiecte de igienă personală și trusa de prim ajutor .
2. Uita-te la membri familiei atent, nu-i pierde din vedere ei în timpul zilei; în special pentru copii ar trebui să fie urmariti permanent. Dacă aveti sansa de a pleca/fugi de acasa sa faceti tot posibilul de a le oferi atât protecția fizică cat si psihologică familiei tale. Nu le permiteți să vadă oameni care suferă sau sa auda strigătele de ajutor. Este important să păstrați calmul și de a încuraja oamenii din jurul tău să spere pentru cei mai bun, pentru că aceasta este singura directia corecta pentru ajustarea psihologică.
3. Păstrați telefonul încărcat tot timpul Nu lasa sa se descarce bateria, reîncărcați frecvent, pe cât posibil. Umple cu apă de la robinet toate rezervoarele disponibile: borcane, oale, bazine, galeti, etc. Apa probabila este cea mai importanta substanta in timp de război
4. Asigurați-vă că aveți suficienta hrana pentru toți membrii familiei pentru o perioadă determinată Face-ti achiziții pe piețele angro, care sunt mai ieftine decât achizițiile de vânzare cu amănuntul. Tineti cont de fiecare bănuț, pentru că, evident, nu veti mai avea locuri de muncă și perspectivele viitoare sunt dificile. În plus, orice zonă de conflict suferă de blocadă economică, cu toate consecințele negative pentru bugetul deja foarte limitate
5. Schimbati-va obiceiurile, deveniti modesti, economi, și cautati lucruri durabile. Învațati să renuntati la lucruri acum obișnuite, cum ar fi Internet, alimente scumpe și fanteziste, gadget-uri, moda, retele de socializare care credeati ca va alunga plictiseala. Să învatati să acceptati războiul ca o parte semnificativă a ființei tale actuale, deoarece viata ta nu va mai fi aceasi ca in perioada cand era pace.
6. Amintiți-vă: există mulți oameni nevoiași, care au nevoie urgentă de simpatia și protecția dumneavoastră. Împărtășiti tot ceea ce nu aveți nevoie urgent, cum ar fi unele alimente și pește conserve / carne, haine și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării și cărți. Puteți trăi fără un morman de zdrențe si lucruri care nu aveti nevoie 7. Gasiti un mod de comunicare cu persoanele fizice inarmate, vorbiti civilizat si amabil indiferent de rangul și influența care ați avut în viața civilă. Fii la curent cu cererile lor și să urmeze sfatul lor, pentru că au în mod natural la dispoziție o imagine mai largă a circumstanțelor existente în zona de razboi. În cazul în care este imposibil de a sprijini soldați, cel puțin nu compromit familia ta și să păstreazate neutru.
8. Nu avea încredere în emisiunile de televiziune / radio pentru că nu există vreo garantie ca prezinta realitatea obiectivă din război. Pentru a distinge adevarul de fals, ar trebui să aplici propria experiență personală. Amintiți-vă: războiul modern, nu este doar o confruntare convențională, de asemenea este o confruntare politică și in domeniul informațiilor.
9. Pregăti mașina pentru o călătorie lungă prin afara zonei de razboi: umfla toate pneurile, verificați nivelul uleiului, goliți portbagaj, puneti trusa de scule compresorul de anvelope, o cutie de gaz, verificați roata de rezerva, i umple rezervorul. Fa inspecția vehiculului, pentru a preveni problemele neașteptată în drum spre o viata mai linistita
10. Amintiți-vă: obiectivul dvs. primordial este de a salva familia, viața lor si a dumneavoastră. Nu risca pentru nici un motiv, nu te grăbi și urmeaza itinerariul stabilit: ar putea exista câmpuri minate de-a lungul margineei drumului, rachete neexplodate, și grenade ascunse.

Război schimbă personalitatea umană definitiv și irevocabil indiferent de vârstă perspectivele dvs. de vor schimba radical. Pentru a supraviețui războiului este o sarcina din cele mai dificile care nu se vor sterge din amintirile tale.